5 verhuistips voor een snelle en zorgeloze verhuizing

//5 verhuistips voor een snelle en zorgeloze verhuizing

5 verhuistips voor een snelle en zorgeloze verhuizing

Verhuizingen een enorme chaos? Een eindeloze to-do lijst? Dit hoeft niet het geval te zijn, mits je de juiste aanpak hebt. Hierbij geven we je vijf handige tips.

Verhuistips voor een zorgeloze verhuizing

Tip 1: Strategisch plannen om kosten en tijd te besparen

Een succesvolle verhuizing begint bij een goede planning. Het beste moment is in de herfst of winter op een doordeweekse dag. Men kiest namelijk eerder voor verhuizen in de lente of zomer vanwege het goede weer en de langere dagen. Verhuisbedrijven hebben het daarom drukker, waardoor de prijs zal stijgen.
Hetzelfde geldt voor weekenden. Op een dinsdag blijkt de beste optie te zijn, dit is mogelijk zelfs goedkoper. Daarnaast is het aan te raden om het in de ochtend te plannen, aangezien de verhuizers dan nog vol energie zijn. En daarom ook efficiënter!

Huur bovendien op tijd je verhuizers in. Dit geldt ook voor het wijzigen van je adres in verband met post: doe dit 1 á 2 weken van tevoren. Zet daarnaast een dag van tevoren je vriezer uit.

Tip 2: Juiste materialen voor efficiënt verhuizen

Het gebruiken van de juiste materialen voor je spullen kan een wereld van verschil maken. Zorg er niet alleen voor dat je genoeg verhuisdozen hebt, maar ook verpakkingstape, bubbeltjesplastic en wikkelfolie. Met het laatstgenoemde kan je bijvoorbeeld jouw ladekasten compleet inpakken met alle spullen er nog in. Twee vliegen in één klap dus.

Probeer ook aan gratis verhuisdozen te komen bij supermarkten. Vaak hebben zij dit achterin de winkel liggen. Als alternatief kan je aan vrienden en kennissen vragen of ze nog dozen ter beschikking hebben. Je kunt daarin simpelweg twee gaten aan de zijkant maken (mocht dit er nog niet in zitten), zodat het makkelijker te tillen is. Niet alleen voor jezelf is het uiteraard beter om de dozen niet te zwaar te maken, maar ook voor de verhuizers. Gebruik voor de zwaardere spullen, kleinere dozen. Eventueel kan je hiervoor ook gebruik maken van je eigen koffers.

Gebruik voor het vervoeren van je glazen een aantal wijndozen. Doe bovendien alle vloeistoffen bij elkaar. Mocht het eventueel gaan lekken, dan zitten niet al je andere spullen onder.

Tip 3: Bespaar tijd door minst essentiële dingen eerst in te pakken

Pak de spullen die je het minst gebruikt, het eerst in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schilderijen, boeken en spullen van zolder. Verder is het aan te raden om speciaal voor de eerste nacht een doos in te pakken met alle essentiële benodigdheden, zoals toiletartikelen en het koffieapparaat. Zo heb je alles meteen bij de hand, wel zo fijn!

Gebruik bij het inpakken een kleuren label systeem om alles snel terug te vinden per categorie. Hierdoor weet je meteen wat erin zit en in welke kamer ze horen. Dat kan veel tijd schelen, ook voor de verhuizers.

Tip 4: Grote schoonmaak voor een nieuwe start

Een verhuizing is de ideale gelegenheid om spullen weg te gooien die je niet meer nodig hebt. Hierdoor kan je een nieuwe start maken in je nieuwe huis. Uiteraard kan je bepaalde dingen ook doneren of verkopen. Vergeet daarnaast ook niet om het huis zelf een grondige schoonmaakbeurt te geven. Niets brengt je meer in verlegenheid dan een enorme lading stof achter de kast als de verhuizers deze optillen.

Tip 5:Maak foto’s van je elektronica

Voordat je alle stekkers uit de elektronica trekt, maak een foto van de achterkant van je apparaten. Dit zal niet alleen veel tijd schelen bij het herinstalleren, maar ook veel frustratie.

Verhuizen is met deze tips een stuk gemakkelijker. Bij extra ondersteuning van het regelen van energie, drinkwater, internet, televisie en/of telefonie, helpen wij van CAS24 je graag! Neem hiervoor contact met ons op via 088 0204656 of per e-mail via service@CAS24.nl.

2019-02-07T11:17:23+00:00 0 Comments