Bespaartips energie 2019-07-15T15:25:16+00:00

Hoe bespaar je op je energierekening?

10 manieren om te besparen op je energierekening.
Wil je een aantal eenvoudige manieren om geld te besparen op je energierekening? Zoek niet verder. Je kan honderden euro’s besparen op je gas- en elektriciteitsrekening met onze tips.

1. Verander van energieleverancier: bespaar tot wel € 375 per jaar
Als je in de afgelopen 2 jaar niet bent veranderd van energieleverancier, dan is er een goede kans dat je geld kan besparen. CAS24 helpt je graag bij het vergelijken van verschillende energieleveranciers.

Uit een, door de Autoriteit Consumenten Markt, gepubliceerd rapport blijkt dat consumenten tot wel € 375 per jaar kunnen besparen op de energierekening.

Veel aanbieders bieden een welkomstpremie, die soms kan oplopen tot wel € 200 per jaar. Bij jaarlijks overstappen, kan dit zorgen voor een aanzienlijke besparing op je energiekosten. Let er hierbij wel op dat de kosten per kWh en/of m3 hoger kunnen liggen. Hierdoor kunnen de energiekosten, bij een hoger energieverbruik, meer stijgen dan wanneer je kiest voor een aanbieder met lagere tarieven en geen welkomstpremie.

2. Zet je thermostaat lager: bespaar tot wel € 90
Wanneer je de kamertemperatuur verlaagd met 1ºC kan je tot wel € 90 per jaar besparen op de stookkosten. Heb je je thermostaat al lager gezet? Bespaar nog meer door de radiatoren, in de kamers die zelden of nooit worden gebruikt, uit te zetten wanneer je er niet bent. Een slimme thermostaat, waarmee je je verwarming op afstand bedient via het internet, kan helpen geld te besparen.

3. Vervang gloeilampen: bespaar tot wel € 70
Energiebesparende lampen kunnen je energiefactuur gemakkelijk verlagen. Als je 10 gloeilampen in je huis vervangt door spaarlampen, bespaar je ongeveer € 70 per jaar.

Vergeet niet, energiebesparende lampen gaan langer mee dan traditionele gloeilampen. De meeste leveranciers beweren dat spaarlampen meer dan 6.000 branduren hebben en LED lampen tot wel 25.000 uur meegaan. En dan te bedenken dat de traditionele gloeilampen ongeveer 1.000 uur meegaan.

Slechts één 60W gloeilamp vervangen door een LED-lamp kan ongeveer € 7,50 per jaar besparen.

Gebruikt je al energiebesparende lampen? Vergeet deze dan niet uit te schakelen wanneer je deze niet nodig hebt en gebruik de juiste lamp voor de grootte van de kamer.

4. Laat de warmte niet ontsnappen: bespaar tot wel € 50
Door scheuren en kieren kan warmte verloren gaan. Wanneer je dit weet te stoppen kan je tot wel € 50 per jaar besparen. Een aantal tips:

  • Ramen: maak gebruik van tochtstrips rond het frame, borstelstrips werken beter voor schuiframen.
  • Deuren: maak gebruik van tochtstrips rond de randen en de borstel- of de draaibare-flap aan de onderkant van de deuren.
  • Schoorsteen en openhaard: als je geen gebruik maakt van je openhaard, gebruik dan een opblaasbaar kussen om de schoorsteen te blokkeren of sluit de schoorsteen met een kap. Let wel op, dat je deze verwijdert wanneer je de schoorsteen of openhaard weer gebruikt.

5. Kies toestellen met een laag energieverbruik: bespaar tot wel € 240 per jaar
Als je een apparaat vervangt kan je je elektriciteitsrekening verlagen door te kiezen voor de meest energiezuinige modellen. Bij wasmachines is de besparing bijvoorbeeld al € 10 tot wel € 50 per jaar.

Het kiezen voor energiezuinige modellen kunnen de volgende jaarlijkse besparingen opleveren:

  • € 39 voor een wasmachine
  • € 100 voor een wasdroger
  • € 62 voor een koelvriescombinatie.

Onderzoek wijst uit dat het vervangen van al je niet energiezuinige apparaten voor een energiebesparing kan zorgen van € 240 per jaar.

6. Schaf een nieuwe cv-ketel aan: bespaar tot wel € 340 per jaar
Vervanging van een oude cv-ketel zonder moderne besturingselementen en programmatuur kan tot € 340 besparen op je gasverbruik.  Maar een nieuwe ketel is duur en kost je ongeveer € 2.500. Kies je daarom voor vervanging, houdt dan wel rekening met een terugverdientijd.

7. Woningisolatie: bespaar tot wel € 300
Isolatie van je zolder én de spouwmuren kan een besparing opleveren tot wel € 300.

Wanneer je bijvoorbeeld een niet geïsoleerde zolder en drie slaapkamers isoleert dan kan je energierekening tot wel € 140 lager uitkomen. Isolerende spouwmuren kunnen je tot € 160 per jaar opleveren. ​

Wil je meer informatie over isoleren, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Je kan ook terecht op de site van de overheid https://www.energiebesparendoejenu.nl/. Hier vind je veel informatie en praktische oplossingen om je woning beter te isoleren.

Is je woning al geïsoleerd? Zelfs als je woning al is geïsoleerd kan je ongeveer nog € 15 per jaar besparen door de dikte van de isolatie te vergroten van 120mm tot de aanbevolen 270mm.

8. plaats een slimme meter
Een slimme meter of energie-monitor is een eenvoudig apparaat die meet hoeveel energie je verbruikt en gebruikt. Op deze manier kan je zien waar je op kan besparen. Bij de meeste energieleveranciers is de slimme meter kosteloos. Wel betaal je vaak huur voor de meter.

9. Kijk of je in aanmerking voor subsidie komt
Het kabinet stimuleert energiebesparing met een campagne gericht op huiseigenaren. En door afspraken te maken met branches. Huiseigenaren kunnen subsidie krijgen en goedkoop geld lenen voor isolatie van hun huis of bijvoorbeeld zonnepanelen. Ook verhuurders in de sociale huursector kunnen subsidie aanvragen om energiebesparende maatregelen te nemen.

Meer weten, kijk dan op https://www.energiebesparendoejenu.nl/subsidies-en-leningen/. Uiteraard kunnen wij u ook in contact brengen met organisaties die gespecialiseerd zijn in subsidies betreffende energiebesparingen.

10. Zet apparaten niet op stand-by: bespaar tot wel € 100

Wist je dat de oplader van je telefoon nog steeds stroom verbruikt wanneer je telefoon niet aangesloten zit? Ongeveer 10% van je energie wordt verbruikt door apparaten die niet worden gebruikt of op stand-by staan.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Wij helpen je graag. Je kan ons bereiken op telefoonnummer 088 0204656, e-mail service@CAS24.nl of via onze social media kanalen.

Contact