Eenvoudige manieren om je huis energiezuiniger te maken

//Eenvoudige manieren om je huis energiezuiniger te maken

Eenvoudige manieren om je huis energiezuiniger te maken

We hebben geluk dat we in een tijdperk leven dat gedomineerd wordt door technologie en innovatie. Slimme technologie, transportefficiëntie en nuttige apps zijn aan de orde van de dag, waardoor het voor ons gemakkelijker is om efficiënter te leven. Met al deze geweldige innovaties kun je je afvragen waarom zoveel mensen nog steeds niet groener leven.

Als we allemaal simpelweg één milieuvriendelijke verandering doorvoeren, zouden we een aanzienlijke impact hebben op de aarde én op onze energierekening. Indien je bereid bent om kleine veranderingen aan te brengen, maar niet weet wat je moet doen om energiezuinig te zijn, zijn hier een aantal tips die je kunt gebruiken om thuis energiezuiniger te leven.

Verlaag je thermostaat

Probeer wanneer je niet thuis bent de thermostaat te verlagen. Als je de temperatuur met slechts drie tot vijf graden laat zakken, verlaag je jouw maandelijkse energierekening en verbruik je minder energie. Volgens Energy.gov zal het verlagen van je thermostaat met 10 tot 15 graden tijdens jouw werkdag op jaarbasis 5% tot 15% aan kosten besparen.

Maak een composthoop

Je hebt niet veel ruimte nodig om in de achtertuin om een ​​composthoop te maken. Compost is het resultaat van organisch afval dat wordt bewaard in een stapel of container die in de loop van de tijd uiteenvalt. Jouw groente- en fruitafval wordt niet alleen waardevolle bemesting voor jouw gazon of tuin, maar het vermindert ook de hoeveelheid afval die je dagelijks produceert.

Installeer een low-flow douchekop

Het installeren van low-flow douchekoppen verbetert de waterefficiëntie van je huis. Low-flow douchekoppen hebben een stroomsnelheid van minder dan 2,5 gpm (gallons per minuut), terwijl de meeste conventionele douchekoppen 5 gallons per minuut gebruiken. Wanneer je de douchekop hebt geïnstalleerd ga je het verschil merken op jouw waterrekening.

Sluit al je ramen

Doe net dat beetje extra door de luchtgaten in en rondom de ramen in jouw huis te dichten. Als je ramen tochtig zijn, overweeg dan het toevoegen van tochtstrippen rond de kozijnen. Het dichten van spleten en scheuren is een eenvoudige en goedkope manier om je energierekening te verlagen. Lucht je huis wel regelmatig, een droog huis is makkelijker te verwarmen dan een vochtig huis. Bijkomend voordeel: het ruikt lekker fris.

Gebruik een energiezuinige kachel

Hoewel elektrische en gasverwarmers jouw voeten lekker warm houden in het koude weer, is dit niet de meest efficiënte manier om een huis te verwarmen. Veel ruimteverwarmingstoestellen gebruiken 1500 watt en worden beschouwd als een eenvoudige manier om jouw energierekening te verhogen. Zorg ervoor dat het model van jouw ruimteverwarmingstoestel energiezuinig is; overweeg om warme kleding aan te trekken of om te investeren in dekens in plaats van de thermostraat op te krikken.

Let op je waterverbruik

Volgens de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) kan de gemiddelde huiseigenaar ongeveer € 150,- per jaar besparen met kleine wijzigingen in hun watergebruik. Wees je bewust van het stromende water terwijl je jouw tanden poetst of je scheert. Daarnaast gebruikt een bad gemiddeld 75 gallons water in vergelijking met een douche, die gemiddeld ongeveer 17.2 gallon gebruikt. Je moet ook voorkomen dat je een halve trommel wasgoed in de wasmachine doet. Een volle lading betekent dat meer kleding tegelijk wordt gewassen, waardoor water (en geld) wordt bespaard.

Vervang gloeilampen

In 2014 stopten fabrikanten met het produceren van gloeilampen van 60 watt en 40 watt (lampen van 100 watt en 75 watt waren al uit de productie). Maar we zijn niet gedoemd om in het donker te leven. Halogeenlampen, compacte fluorescentielampen (CFL’s) en LED’s (light-emitting diode) bieden een langer licht en zijn energiezuiniger dan oude gloeilampen. Aangezien het gemiddelde huis 40 lampen gebruikt, is overschakelen naar groenere lampen een goede manier om te besparen op de elektriciteitsrekening.

Ontkoppel niet-gebruikte opladers

Mobiele telefoon en batterijladers die in het stopcontact zitten, maar niet in gebruik zijn worden vaak energievampiers genoemd (ze zuigen al je energie op, waardoor de rekening omhoog gaat). Volgens Energy.gov verbruikt de gemiddelde lader 0,26 watt aan energie wanneer hij niet in gebruik is en 2,24 watt wanneer hij op je telefoon is aangesloten. Een enkele oplader zal niet veel effect hebben, maar gezamenlijk kunnen ze verantwoordelijk zijn voor 10% van je energierekening. Koppel jouw laders dus los wanneer je ze niet gebruikt.

Was niet met heet water

Vermijd het gebruik van de wasmachine met warm water en kies waar mogelijk voor koud water. Volgens Treehugger.com wordt 90% van de energie die door jouw wasmachine wordt gebruikt, gebruikt om het water te verwarmen en de andere 10% wordt gebruikt om de machine te laten draaien. Dit betekent dat het gebruik van koeler water potentieel een aanzienlijke hoeveelheid energie kan besparen.

Isoleer jouw zolder

Door isolatie aan te brengen op zolder, kun je luchtlekkages dichten en de verwarmings- en koelingskosten van je huis verbeteren. De hoeveelheid isolatie die nodig is om de zolder te dekken, hangt af van de grootte van je huis en het klimaat in jouw regio, maar volgens HomeAdvisor.com zijn de gemiddelde kosten om jouw zolder extra te isoleren rond de € 1.200.

Installeer zonnepanelen

Hoewel zonnepanelen een investering zijn, is het een populaire manier om warm water te verwarmen en elektriciteit te genereren voor woningen. Zonnepanelen hebben veel voordelen! Ze helpen je op de lange termijn geld te besparen op de energierekeningen, bevorderen een lager gebruik van fossiele brandstoffen en kunnen je helpen om in aanmerking te komen voor belastingvoordelen. Meestal worden ze op het dak geïnstalleerd en verlagen ze de elektriciteitskosten door energie te genereren, onafhankelijk van je energiemaatschappij. Overweeg de do’s en don’ts van zonnepaneelsystemen thuis.

Laat een energie-audit uitvoeren

Overweeg het laten uitvoeren van een energie-audit bij je thuis en evalueer de inefficiënties en verspilde energie in je huis. Een gecertificeerde en opgeleide auditor inspecteert in en rond jouw huis om zo besparingsmogelijkheden in kaart te brengen. Auditors worden meestal voor het aantal vierkante meters van je huis of per uur betaald.

Koop energiezuinige producten

Energy Star-producten, zoals koelkasten, televisies, kachels, wasmachines en airconditioners, voldoen aan de energie-efficiënte specificaties van de EPA. Energy Star gekwalificeerde apparaten verbruiken 10-50% minder energie dan standaardapparaten en helpen de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Als je van plan bent binnenkort een apparaat te vervangen, overweeg dan om een ​​Energy Star-gecertificeerd product aan te schaffen.

Koop een laptop

De meeste technische experts schatten dat je een computer elke vier jaar moet vervangen. Wanneer de tijd rijp is voor een nieuwe computer, overweeg dan om hem te vervangen door een laptop. Volgens SmallBusinessChron.com gebruiken laptops tot 80% minder elektriciteit en verbruiken ze minder energie. Laptops hebben meestal een piek bij een maximale energietrekking van slechts 60 watt, terwijl de meeste desktops op ongeveer 175 watt pieken. Laptops zijn vaak niet goedkoop, maar zijn wel energiezuiniger.

Iedereen zou minstens één of twee dingen op deze lijst moeten kunnen vinden om zijn huis energiezuiniger te maken. Welke pas jij als eerst toe?

Meer informatie ontvangen over onze diensten? Neem dan contact met ons op via  088 020 46 56 of per e-mail via service@CAS24.nl.

2019-02-14T12:45:58+00:00 0 Comments