Hulp bij verhuizen naar je eerste huis

/, Verhuizen/Hulp bij verhuizen naar je eerste huis

Hulp bij verhuizen naar je eerste huis

We hebben geluk dat we in een tijdperk leven waar we alles online op kunnen zoeken als we ergens niet uitkomen. Dit geldt voornamelijk voor zaken waar we (nog) geen verstand van hebben. Ga je bijvoorbeeld voor de eerste keer verhuizen? Dan komt er meer bij kijken dan je van tevoren misschien zou denken.

Stijl en design kiezen

Heb je al een bepaalde stijl in gedachten? Zorg er dan voor dat je bij elke aankoop bedenkt of dit bij de gekozen stijl past. Het is erg zonde als de kleur van je bank ineens niet mooi aansluit bij de rest van de woonkamer. Is decoreren en design niet je sterkste eigenschap? Vraag dan een familielid of vriend(in) die dit heel leuk vindt en plan samen een dagje Woonboulevard in.

Zorg er bovendien voor dat je alle benodigde afmetingen weet van je nieuwe huis. Op deze manier kan je van tevoren de indeling van je meubilair bepalen. Hou hierbij ook rekening met de plek van de stopcontacten en waar de televisie aangesloten kan worden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en voorkom je dat je op het laatste moment alles om moet gooien.

Samenwonen met je partner

Mocht je gaan samenwonen met je partner, dan is het het overwegen waard om een gezamenlijke rekening te openen. Op deze manier kan je niet alleen gemakkelijk de huur of hypotheekkosten betalen, maar ook de boodschappen en andere gezamenlijke rekeningen. Waarschijnlijk krijg je ook te maken met dubbele spullen, zoals twee bedden. Beslis van tevoren met elkaar welk bed mee verhuist. Mocht je een tweede slaapkamer hebben, dan kan je ervoor kiezen om het tweede bed daarin te plaatsen, zodat het dienst kan doen als logeerkamer. Zo niet, dan is het een optie om het bed te verkopen.

De verhuizing zelf: waar begin je?

Als je alleen gaat verhuizen, is de verhuizing wellicht helemaal een grote opgave. Het inpakken van je spullen is al een groot karwei, maar in je eentje alle zware dozen en meubilair dragen is ook een helse taak. Vraag daarom op tijd of je vrienden of familie willen helpen en maak er iets leuks van. Zorg voor leuke muziek, lekker eten en voldoende drinken. Dit hoeft niet alleen te gaan om de verhuizing zelf, maar bijvoorbeeld bij de grote schoonmaak van je oude en/of nieuwe huis. Vind een familielid of vriend(in) het leuk om te klussen? Wellicht kan hij/zij helpen met schilderen of het leggen van de vloer. Op deze manier hoeft een verhuizing niet een blok aan het been te zijn!

Verhuis je naar een nieuwe wijk of zelfs een nieuwe stad? Onderzoek van tevoren de leukste hotspots. Ga in de eerste week na het intrekken in je huis langs de buren om je voor te stellen. Wie weet hebben zij zelfs leuke tips over de wijk en omgeving. Mocht het nodig zijn, schrijf je dan in voor een nieuwe tandarts, huisarts en bijvoorbeeld ook sportvereniging.

Installaties tijdig regelen

Regel op tijd je nutsvoorzieningen en breedbandpakketten. Zo voorkom je dat je de eerste paar weken zonder elektra of Wi-Fi komt te zitten. Kijk op www.cas24.nl welke aanbieders en pakketten op jouw/jullie nieuwe adres van toepassing zijn. Plan daarnaast ook bekwame hulp bij het installeren van je elektronica en wasmachine.

Let er op de dag zelf op dat je begint met het opbouwen en opmaken van je bed. Als je namelijk heel moe bent na de verhuisdag, is het wel zo fijn als je meteen je bed in kunt duiken.

Bij extra ondersteuning met het regelen van energie, drinkwater, internet, televisie en/of telefonie, helpen wij van CAS24 je graag! Neem contact met ons op via +31 88 020 46 56 of per e-mail via service@cas24.nl.

2019-07-15T15:22:45+00:00 0 Comments