Tips voor het budgetteren: hoe je jouw vaste uitgaven kunt verminderen

//Tips voor het budgetteren: hoe je jouw vaste uitgaven kunt verminderen

Tips voor het budgetteren: hoe je jouw vaste uitgaven kunt verminderen

Veel gezinnen in Nederland komen elke maand geld tekort. Wij van CAS24 hebben daarom onderzoek gedaan om jouw vaste lasten te verlagen. Wat wij tijdens het proces hebben ondervonden is dat veel kosten, waarvan men denkt dat het vaste kosten zijn, vaak flexibeler zijn dan men denkt.

Hieronder staan enkele tips waarmee je jouw vaste kosten kunt verlagen:

Schulden

 • Hypotheek – als je meer dan 5% rente betaalt voor jouw hypotheek met een looptijd van 30 jaar en je hebt nog meer dan 10 jaar af te lossen, dan geef je waarschijnlijk teveel uit. Vraag in dit geval een herfinanciering aan. De tarieven liggen nog steeds op een historisch dieptepunt en je moet er alles aan doen om de rente te verlagen.
 • Leningen – wees voorzichtig met het aangaan van schulden. Overweeg eerst te sparen voor jouw grote aankopen in plaats van schulden aan te gaan. Als je schulden moet aangaan, doe dan alles wat je kunt om de lening snel terug te betalen. Ga ook op zoek naar de beste prijzen en voorwaarden.
 • Verhuizing – Als je geen hypotheek hebt en toch jouw huisvestingskosten wilt verlagen, kun je overwegen om naar een meer betaalbare plek te verhuizen. Verhuizen kan een enorm proces zijn, dus het is misschien niet de moeite waard maar nogmaals: bereken eerst hoeveel je mogelijk kunt besparen, misschien denk je er dan ineens anders over.

Terugkerende kosten

 • Telefoon – wees niet tevreden met jouw huidige vaste telefonie abonnement. Veel vaste telefoonbedrijven bieden concurrerende tarieven om te voorkomen dat men overschakelt naar een VOIP-provider (Voice-over-Internet-Protocol, wat staat voor bellen over een computernetwerk zoals internet).
 • Mobiele telefoons – net zoals gewone telefoonproviders zijn mobiele bedrijven de afgelopen jaren erg competitief geweest en vooral omdat iedereen smartphones en data-abonnementen heeft.
 • Elektriciteit – overschakelen naar energiezuinige verlichting kan een hoop besparing opleveren op jouw energierekening. Kijk daarnaast ook naar energiezuinige apparatuur en zorg ervoor dat je jouw opladers uit het stopcontact haalt wanneer je ze niet gebruikt.
 • Water – een paar bespaartips die wij gebruiken zijn: 1) gebruik het meest zuinige wasprogramma van je wasmachine, 2) gebruik minder water voor het sproeien van de tuin, bekijk de mogelijkheden van een regenton en 3) vul een keer de gootsteen wanneer je aan het afwassen bent.
 • Aardgas – we gebruiken niet veel aardgas, maar onze primaire behoefte is om ons huis te verwarmen. Een paar tips om jouw aardgaskosten te verlagen zijn 1) verlaag de stand van je thermostaat in de winter met een paar graden 2) schaf zonnepanelen aan en 3) sluit jouw waakvlam op de haard af wanneer je deze niet gebruikt.
 • Verzekering – overweeg om bij je autoverzekering aftrekbare bedragen op jouw oudere voertuigen te verhogen, omdat hun waarde niet zo veel is als toen je ze voor het eerst kocht.
 • Televisie – overweeg om van provider over te schakelen van kabel naar satelliet. Het andere alternatief is om je kabel / satelliet er volledig uit te gooien. Veel gezinnen kiezen ervoor om deze route te nemen en vooral doordat het heel eenvoudig is om shows en films te streamen via Netflix of Videoland.
 • Internet – er zijn behoorlijk wat redenen om over te stappen naar een andere internetprovider wanneer je contract is afgelopen, bijvoorbeeld: een lagere maandprijs, een snellere verbinding, een scherpe actie voor nieuwe klanten of een betere klantenservice. Vrijwel elke aanbieder heeft kortingsacties voor nieuwe klanten, maar bijna geen enkele aanbieder heeft een aanbieding voor bestaande klanten. CAS24 helpt graag bij het kiezen van de voordeligste aanbieder.
 • Levensverzekering – als je een levensverzekering hebt dan betaal je vrijwel zeker te veel. Het doel van een levensverzekering is om ervoor te zorgen dat mensen niet verantwoordelijk zijn voor de kosten wanneer men overlijdt.
 • Autoverzekering – kijk rond en bekijk of je een goedkopere autoverzekering kunt krijgen, ofwel kijk naar de waarde van je auto en of een allrisk verzekering echt nodig is of niet. Bij CAS24 nemen we dit graag voor je uit handen.

Wij van CAS24 hopen dat deze tips gaan helpen om jouw vaste lasten te verlagen en je op weg kunnen helpen om alle financiële doelen te bereiken. De belangrijkste tip is dat je altijd moet blijven rondkijken of er ergens vergelijkbare services te vinden zijn voor minder geld.

Meer informatie ontvangen over onze diensten? Neem dan contact met ons op via 088 020 46 56 of per e-mail via service@CAS24.nl.

2019-02-14T13:14:38+00:00 0 Comments