Voordelen van het huren van zonnepanelen

//Voordelen van het huren van zonnepanelen

Voordelen van het huren van zonnepanelen

Zonnepanelen huren of kopen?

Zonnepanelen hebben vele voordelen, zoals onder andere het zelfvoorzienend zijn in het opwekken van energie en het bijdragen aan een beter milieu. Steeds meer mensen schaffen dan ook zonnepanelen aan en besparen op die manier op hun energiekosten. Een nadeel is echter, dat het aanschaffen een behoorlijke uitgave is om in 1 keer te moeten doen. Gelukkig is er naast kopen ook de optie om te huren, maar wat zijn hier de voordelen van?

Kopen of huren, hoe zit dat met kosten?

Wanneer je besluit zonnepanelen te kopen lijk je op den duur goedkoper uit te zijn, maar er wordt vaak geen rekening gehouden met bijkomende kosten als reparatie, monitoring en zaken als een verzekering. Deze kosten blijken namelijk in een tijdsbestek van 15 jaar ongeveer de helft van de nieuwwaarde van de zonnepanelen te zijn. Wanneer je zonnepanelen huurt, zijn dit soort kosten bij de huur inbegrepen. Dat maakt dat huren of kopen op langere termijn ongeveer rond hetzelfde uitkomt. Hou er wel rekening mee dat renteprijzen variabel zijn en fluctueren!

De voordelen van huren op een rij

Even alle voordelen van het huren van zonnepanelen op een rij. De belangrijkste reden voor mensen om voor huren te gaan, is dat er geen groot bedrag nodig is om te investeren. Voor het aanschaffen van eigen zonnepanelen ben je namelijk al snel tussen de 2.000 en 10.000 euro kwijt. Ook wordt de gehele montage voor je geregeld, evenals de kosten voor onderhoud. De kans is hierdoor groot dat de zonnepanelen van goede kwaliteit zijn, want anders kost het de verhurende partij alleen maar geld. Overige voordelen zijn dat er garantie is op energieopbrengst: het is beter voor het milieu en je bent minder afhankelijk van de grote energieleveranciers doordat je zelf energie opwekt.

Zonnepanelen na huurperiode overnemen

Wanneer je niet van plan bent of niet in de mogelijkheid bent om binnen 1 jaar te kopen, maar je wilt wel heel graag zonnepanelen, dan is het een goede keuze om te beginnen met huren. Bij veel verhuurders bouw je een koopkorting op per jaar, wat inhoudt dat je dus korting opbouwt op het overnemen van de zonnepanelen. Zo kun je korting opsparen tot je in de gelegenheid bent om de panelen aan te schaffen. Het grote voordeel hiervan is dat je naast zelfvoorziening in energie, ook nog eens aan het afbetalen bent in plaats van enkel te investeren in energiemaatschappijen.

Conclusie

Zonnepanelen kopen of huren, met beide opties voorzie je jezelf in energie. Het grote voordeel van huren is dat er niet in één keer een groot bedrag neergelegd hoeft te worden voor de aanschaf. Daarnaast is er op den duur de mogelijkheid de zonnepanelen met opgebouwde korting over te nemen voor een lager bedrag. Een ander voordeel is dat onderhoudskosten en verzekeringskosten voor de verhuurder zijn. Ook zorgt de verhuurder voor een proactieve monitoring, zodat je zonnepanelen altijd optimaal zullen functioneren.

Huren is zeker aan te raden, helemaal als je het aankoopbedrag erg hoog vindt maar je toch graag zelfvoorzienend wilt zijn in het opwekken van energie, of wanneer je een steentje wilt bijdragen aan een beter milieu!

Meer informatie ontvangen over onze diensten? Neem dan contact met ons op via 088 020 46 56 of per e-mail via service@CAS24.nl.

2019-01-21T17:42:00+00:00 0 Comments